Įprasta druska gali tapti tikru kulinariniu šedevru – tereikia vos kelių žalumynų šakelių, šiek tiek prieskonių, ir virtuvės klasika virsta ryškiu, aromatingu pagardu. Šį receptą atskleidė maisto tinklaraštininkė Jekaterina savo „Instagram“ paskyroje.
Žaliosios aromatinės druskos receptas
Ingredientai:
- Žalieji svogūnai – 3–4 žiupsneliai
- Krapai – ryšulėlis
- Petražolės – ryšulėlis
- Bazilikas – pagal skonį (neprivaloma)
- Česnakas – 4–5 skiltelės
- Laimo žievelės (tarkuotos)
- Druska – 220 g
Paruošimo būdas:
Visus ingredientus sudėkite į trintuvo dubenį ir gerai išsukite. Gautą masę paskleiskite plonu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepkite orkaitėje 80 laipsnių temperatūroje 1–1,5 valandos.
Temperatūros nedidinkite, o druską kartais pamaišykite, kad tolygiai išdžiūtų.
Galiausiai dar kartą gerai išmaišykite trintuve – ir aromatinga žalioji druska paruošta.
Ši prieskonių druska puikiai tiks tiek su duona ir sviestu, tiek salotoms – suteiks patiekalams išskirtinį skonį ir aromatą.