Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žalioji aromatinė druska: prieskonių receptas, kuris nustebins visus

Žaliosios druskos receptas
1 min. skaitymo

Įprasta druska gali tapti tikru kulinariniu šedevru – tereikia vos kelių žalumynų šakelių, šiek tiek prieskonių, ir virtuvės klasika virsta ryškiu, aromatingu pagardu. Šį receptą atskleidė maisto tinklaraštininkė Jekaterina savo „Instagram“ paskyroje.

Žaliosios aromatinės druskos receptas

Ingredientai:

  • Žalieji svogūnai – 3–4 žiupsneliai
  • Krapai – ryšulėlis
  • Petražolės – ryšulėlis
  • Bazilikas – pagal skonį (neprivaloma)
  • Česnakas – 4–5 skiltelės
  • Laimo žievelės (tarkuotos)
  • Druska – 220 g
Žalioji druska
Žalioji druska

Paruošimo būdas:

Visus ingredientus sudėkite į trintuvo dubenį ir gerai išsukite. Gautą masę paskleiskite plonu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Kepkite orkaitėje 80 laipsnių temperatūroje 1–1,5 valandos.

Temperatūros nedidinkite, o druską kartais pamaišykite, kad tolygiai išdžiūtų.

Galiausiai dar kartą gerai išmaišykite trintuve – ir aromatinga žalioji druska paruošta.

Ši prieskonių druska puikiai tiks tiek su duona ir sviestu, tiek salotoms – suteiks patiekalams išskirtinį skonį ir aromatą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.