Nereikia pilti saulėgrąžų aliejaus į puodą, o paskui plauti makaronų. Viskas puikiai pavyks ir be jo. Jei norite tobulai išvirtų makaronų, laikykitės kiekvieno etapo iš toliau pateikto sąrašo. Štai ko mums reikia.
Tinkama makaronų rūšis
Virkite tik kietų rūšių makaronus. Apskritai gydytojai pataria valgyti tik tokius produktus. Jie gaminami iš aukščiausios rūšies miltų, kuriuose yra daugiausiai baltymų.
Ugnis
Verdant makaronus, karštis turi būti maksimalus. Kol vanduo pradės burbuliuoti. Po to galėsite sumažinti kaitrą.
Makaronams nusileidus į puodo apačią iškart išmaišykite ir uždenkite. Svarbiausia – kuo greičiau grąžinti temperatūrą.
Makaronams išvirti reikia maždaug 8-10 minučių. Maišykite kas 1,5-2 minutes.
Jokio aliejaus!
Nepilkite aliejaus į puodą. Kai jis patenka į vandenį, temperatūra sumažėja. Tokiu atveju makaronai greičiau sulips.
Svarbiausia: 1:10:100 taisyklė
O štai ir pagrindinė gudrybė, apie kurią užsiminėme pradžioje. Jei norite išvirti tinkamus makaronus, laikykitės proporcijų:
- 1 litras vandens – 10 g druskos – 100 g makaronų