Paprastai gebėjimą gaminti maistą mums perduoda mamos ir močiutės, o mes vadovaujamės jų patarimais nesusimąstydami, kad kai kurie iš jų gali būti pasenę.
Nuplaukite daržoves
Daržoves ir vaisius reikėtų ne tik kelias sekundes palaikyti po tekančiu vandeniu, bet ir aktyviai trinti rankomis po vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus ir mikrobus. Taip pat galite jas pamirkyti vandenyje su soda, kad neutralizuotumėte kenksmingas bakterijas.
Džiovintų vaisių nemirkykite vandenyje
Jei norite džiovintus vaisius naudoti salotoms ar kepiniams, pamirkykite juos karštame vandenyje 15 minučių. Taip jie taps minkštesni ir sustiprins savo skonį. Tai ypač svarbu konditerijoje, nes džiovinti vaisiai gali sugerti drėgmę ir sutrikdyti recepto proporcijas.
Iš anksto sudėkite česnaką į keptuvę
Jei į keptuvę vienu metu dėsite česnaką ir svogūną, česnakas tiesiog sudegs daug greičiau, o svogūnas tik pradės kepti. Kad jie pasiektų tokį patį skrudinimo laipsnį, supjaustykite česnaką dideliais gabalėliais.