5 priežastys, kodėl dirbti lovoje yra bloga idėja


Teoriškai darbas iš lovos skamba kaip svajinga, romantiška idėja, tarsi būtum laimėjęs jackpotą. Tačiau iš tikrųjų jis turi daug trūkumų. Kodėl svarbu atsikratyti šio įpročio – sužinokite šiame straipsnyje.

Miego kokybė

Psichoterapeutų teigimu, yra labai svarbi priežastis, kodėl neturėtume dirbti iš lovos. Labai paprastai tariant, savo lovas turėtume sieti tik su dviem dalykais: miegu ir intymumu.

Ryškių ekranų žiūrėjimas turi įtakos miego kokybei. Specialistai pataria susilaikyti nuo tokių dalykų likus 1-2 valandoms iki miego.

Produktyvumas

Visos šios priežastys yra tarpusavyje susijusios. Darbas lovoje pablogina miego kokybę, dėl to sumažėja darbo našumas, energijos lygis ir gyvenimo kokybė.

Jei visą dieną dirbote lovoje, miego metu bus sunku užmigti. Kita vertus, lova nuolat skatina pailsėti ar nusnūsti dirbant.

Darbas lovoje

Laikysena

Dirbant neįmanoma išlaikyti taisyklingos laikysenos lovoje. Žmonės nuolat nori gulėti ant nugaros, pilvo ar šono. O po tokių netaisyklingų pozų nugara tampa „negyva“.

Net jei sėdite ant lovos, tai darote ant nelygaus paviršiaus ilgą laiką. Monitorius yra netinkamame aukštyje, o nugara tikriausiai sulenkta. Laikui bėgant tai gali sukelti raumenų ir kaulų sistemos ligas.

Higiena

Norite išgirsti ką nors šiek tiek baisaus? Pasak dermatologų, kiekvieną dieną mes „nusimetame“ tiek negyvų odos ląstelių, kad galėtumėte pamaitinti milijoną dulkių erkučių. Daugiau nei 15 milijonų šių ląstelių nukrenta naktį.

Kuo daugiau laiko praleidžiate lovoje, tuo šis skaičius baisesnis. Vienas tyrimas parodė, kad žmonių lovos iš tikrųjų yra mažiau higieniškos nei šimpanzių lovos.

Išeiti iš AMP versijos