Šiuo metu iš šios daržovės galima pasigaminti daug skanių patiekalų. Taip pat – galite pasigaminti ryškų ir kartu skanų apkepą. Jis įspūdingai atrodys ant stalo, o gaminimas labai paprastas.
Kaip paruošti varškės apkepą pavadinimu “Zebras”?
Ingredientai:
- varškė – 500 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- pienas – 70 ml;
- grietinėlės 20 % – 50 ml;
- cukrus – 3 valgomieji šaukštai;
- kuskuso – 3 šaukštai;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- moliūgas – 300 g;
- malto cinamono – 1 šaukštelis;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
Gaminimas:
- Varškę suplakite su kiaušiniais.
- Supilkite grietinėlę ir vėl išplakite.
- Sudėkite cukrų, pieną, kepimo miltelius ir kuskusą, išmaišykite iki vientisos masės.
- Sutarkuokite moliūgą, įberkite cinamono ir vanilinio cukraus, išmaišykite.
- Pusę varškės mišinio supilkite į moliūgą, išplakite mikseriu iki vientisos masės.
- Kepimo formos vidurį ištepkite 2 valgomaisiais šaukštais baltosios masės ir ant viršaus užpilkite tiek pat oranžinės masės. Taip tęskite, kol tešla baigsis.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.