Kava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Kavos rūšių yra daugybė, o ir paruošti galima įvairiai. Tačiau ar žinote, kaip geriausia kavą laikyti namuose, kad kuo ilgiau išsilaikytų jos skonis ir aromatas?
Pagrindinės kavos laikymo taisyklės
Pagrindinė taisyklė laikant kavą – vengti sąlyčio su šviesa, oru, drėgme ir pašaliniais kvapais. Kavos sudėtyje esantis aliejus ir deguonis greitai pablogina jos kokybę, kai liečiasi su oru. Šviesa provokuoja aromato ir skonio praradimą, drėgmė ir pašaliniai kvapai gali pakeisti jos skonį.
Kavai laikyti turi būti tinkamas indas. Geriausia naudoti indus su sandariu dangteliu, kuris apsaugos kavą nuo kontakto su šviesa ir drėgme. Stikliniai ar keraminiai indeliai tinka, tačiau jie taip pat turi turėti sandarų dangtelį. Prieš laikant kavą, indas turi būti švarus ir sausas.
Be to, svarbu kavą laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje, pavyzdžiui, spintelėje ar lentynoje. Nelaikykite kavos šaldytuve ar šaldiklyje, nes tai gali turėti įtakos kavos drėgmei ir skoniui. Taip pat nerekomenduojama kavos laikyti šalia stipriai kvepiančių maisto produktų, tokių kaip česnakai ar svogūnai, nes kava gali sugerti šiuos kvapus.
Maltą kavą geriausia laikyti sandariame inde. Kontaktas su oru ir šviesa greitai pablogina maltos kavos kokybę. Norint kuo ilgiau išsaugoti jos skonį ir aromatą, kavą geriausia malti tik prieš pat ruošimą.