Gamindami įvairius patiekalus iš bulvių daugelis žmonių svarsto, ar reikia naudoti dangtį. Kaip paaiškėjo, šiuo klausimu galioja kelios taisyklės. Naudoti dangtį ar ne, priklauso nuo patiekalo, kurį nuspręsite gaminti.
Kokiam bulvių ruošimo būdui reikia naudoti dangtį?
Troškinimas
Bulvės gausis minkštos ir kvapnios. Patyrusios šeimininkės pirmiausia jas apkepa ant didelės kaitros. Tai būtina, kad bulvės neprarastų formos. Iš pradžių nenaudojame dangčio, o paskui troškiname po juo.
Greitas gaminimas
Ko gero, dauguma žino, kad dangčio naudojimas padeda pagreitinti maisto gaminimo procesą. Be to, bulvės, keptos ar virtos po uždengtu dangčiu, yra naudingesnės ir skanesnės.
Kada nenaudoti dangčio?
Kepimas
Jeigu mėgstate keptas bulves su traškia plutele, tuomet dangčio tikrai nenaudokite. Priešingu atveju bulvės sulips ir taps ištižusios.
Jei bijote, kad bulvės sudegs, tuomet reikėtų jas kepti nedidelėmis porcijomis pakankamame kiekyje aliejaus.