Japonijos mitybos specialistai nepritaria kepimui ant grotelių. Ekspertai paaiškino, kad maistas, kuriame yra padidėjęs galutinių glikacijos produktų (CPG) kiekis, yra ypač žalingas organizmui.
Kepimas ant grotelių: ar saugu?
Ant grotelių keptą raudoną mėsą galima drąsiai pavadinti produktu, kuris pagreitina senėjimo procesą. Dėl to žmogus tampa labiau pažeidžiamas kancerogenų įtakos, padidėja rizika susirgti vėžiu.
Antioksidantas karnozinas, esantis šviežiuose maisto produktuose, kuriuose gausu baltymų, padeda subalansuoti CPG kiekį organizme. Ekspertai rekomenduoja į savo kasdienį racioną įtraukti riebias žuvis, tokias kaip tunas, skumbrė ir lašiša.
Kartu minėta medžiaga apsaugo nuo raumenų audinių atrofijos ir skatina jų atsistatymą po didelių krūvių, padeda išvengti kataraktos, taip pat normalizuoja kraujotaką smegenyse, mažina kraujospūdį.