Kiviai dažnai valgomi be odelės, nes daugelis žmonių mano, kad tai kenksminga. Bet ar tikrai? Tiesą sakant daugelis klysta, kiviai turėtų būti valgomi su odele. Pateikiame argumentus.
Odelė yra labai maistinga
Kivių odelėje yra daug maistinių medžiagų, ypač skaidulų, folio rūgšties ir vitamino E.
- Skaidulos: Ši svarbi maistinė medžiaga maitina gerąsias bakterijas, kurios gyvena jūsų žarnyne. Daug skaidulų turinčios dietos yra susijusios su sumažėjusia širdies ligų, vėžio ir diabeto rizika.
- Folio rūgštis: yra ypač svarbi maistinė medžiaga ląstelių augimui ir dalijimuisi.
- Vitaminas E: Šis riebaluose tirpus vitaminas pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, kurios padeda išlaikyti ląsteles sveikas.
Valgant kivių odą skaidulų kiekis joje gali padidėti 50%, folio rūgšties – 32%, o vitamino E koncentracija – 34%.
Kadangi daugelis žmonių savo racione negauna pakankamai šių maistinių medžiagų, valgydami kivius su odele, tai kompensuos.
Dauguma antioksidantų randami kivių odelėje
Kivių odelėje yra daug antioksidantų. Ten jų yra daug daugiau nei minkštime.
Kadangi kivių odelėje yra gausu tiek vandenyje, tiek riebaluose tirpių antioksidantų, suteikiama galinga antioksidacinė apsauga visam kūnui.