Ar žinojote kaip iš tikrųjų reikia valgyti kivius? Su odele ar be jos?

Kivių valgymas su odele

dažnai valgomi be odelės, nes daugelis žmonių mano, kad tai kenksminga. Bet ar tikrai? Tiesą sakant daugelis klysta, kiviai turėtų būti valgomi su odele. Pateikiame argumentus.

Odelė yra labai maistinga

Kivių odelėje yra daug maistinių medžiagų, ypač skaidulų, folio rūgšties ir vitamino E.

Valgant kivių odą skaidulų kiekis joje gali padidėti 50%, folio rūgšties – 32%, o vitamino E koncentracija – 34%.

Kadangi daugelis žmonių savo racione negauna pakankamai šių maistinių medžiagų, valgydami kivius su odele, tai kompensuos.

Dauguma antioksidantų randami kivių odelėje

Kivių odelėje yra daug antioksidantų. Ten jų yra daug daugiau nei minkštime.

Kadangi kivių odelėje yra gausu tiek vandenyje, tiek riebaluose tirpių antioksidantų, suteikiama galinga antioksidacinė visam kūnui.

Išeiti iš AMP versijos