Arbatos kurios padeda kovoti su uždegimu


Arbatos kurios padeda kovoti su uzdegimu

Mokslininkų teigimu, tam tikros arbatos padeda organizmui kovoti su įvairiomis infekcijomis ir uždegimais. Šiame straipsnyje aprašome, kokias arbatas reikia gerti esant įvairiems uždegimams.

Priešuždegiminės arbatos

Arbatos pries uzdegimus

Žalioji arbata

Žaliojoje arbatoje yra junginių, kurie slopina uždegimą ir blokuoja uždegimą skatinančius organizmo kelius. Jis gali padėti apsaugoti širdį nuo pažeidimų ir užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms.

Ciberžolės arbata

Ciberžolės sudėtyje yra kurkumino, kuris padeda kovoti su organizme esančiomis medžiagomis, galinčiomis padidinti uždegimą.

Imbiero arbata

Imbieras dėl veikliosios medžiagos gingerolio pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios gali padėti organizmui reaguoti į lėtinį uždegimą.

Imbiero gali padėti nuo kelio skausmo, raumenų skausmo po treniruotės ir menstruacijų metu.

Arbata su plonžiedžiais bazilikais

Plonžiedis bazilikas palaiko organizmo priešuždegiminį atsaką tiek į ūmų trumpalaikį uždegimą, tiek į lėtinį uždegimą. Bazilikų arbatoje nėra kofeino, tačiau paprastai ji maišoma su juodąja, baltąja arba žaliąja arbata, kad jos skonis būtų švelnesnis.

Erškėtuogių arbata

Erškėtuogių arbatoje gausu antioksidantų, įskaitant polifenolius ir galaktolipidus, kurie pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, ypač susijusiu su uždegiminėmis ligomis, pavyzdžiui, artritu.

Ramunėlių arbata

Ši gėlių arbata apsaugo nuo uždegimo ir netgi gali būti naudinga gydant vėžį. Jis taip pat padeda nuo nemigos ir gerina virškinimą.

Cinamono arbata

Cinamonas pasižymi priešuždegiminėmis, antioksidacinėmis ir antibakterinėmis savybėmis, todėl puikiai tinka į mėgstamą arbatą. Jį taip pat galima ruošti atskirai.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos