Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Artėjant šventėms: Kaip išsirinkti šviežią ir skanią silkę?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Dažnai būna, kad nesąžiningi pardavėjai meluodami parduoda netinkamos kokybės prekes patikliems pirkėjams. Ne išimtis ir silkė. Dėl sugedusios žuvies salotos ir užkandžiai gali būti bjauraus skonio ir gali lengvai sukelti skrandžio sutrikimus ar viduriavimą. Galite nuo to apsisaugoti, jei žinote tris pagrindinius požymius, kurie iškalbingai rodo, kad perkate šviežią žuvį.

Kūčių receptai: Silkė su spanguolėmis ir riešutais

ŽIAUNOS

Visų pirmą žuvims pablogėja žiaunų išvaizda. Norint sužinoti, ar neprasidėjo puvimo procesai, verta pauostyti žuvies žiaunas . Kvapas turi būti malonus nosiai.

AKYS

Jei perkate ne sūdytą, o šviežią ar šaldytą žuvį, rodiklis, kada ji buvo sugauta, bus akys. Jei žuvis sugauta ne seniai, jos turi būti skaidrios.

SPALVA

Kitas svarbus požymis – rudos dangos, primenančios rūdis, nebuvimas. Esant tokioms dėmėms, žuvis tikrai nebus pirmo šviežumo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus