Obuoliai ir cinamonas – puikus derinys, kurį mėgsta daugelis. Tai absoliučiai puiki alternatyva obuolių pyragui. Šias bandeles patogu patiekti prie arbatos arba pasiimti į darbą kaip užkandį.
Ingredientai:
- mielės – 20 g.
- miltai – 500 g + 3 valg. š.;
- pieno – 300 ml;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- kukurūzų krakmolas – 45 g;
- vanilinio cukraus – 12 g;
- druskos – žiupsnelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- obuolys – 2-3 vnt;
- cinamono – 1 valgomasis šaukštas;
- sviesto – 70 g;
- augalinio aliejaus – formai ištepti.
Paruošimas:
- Paruoškite tešlą: sumaišykite mieles su šiltu (apie 40 laipsnių) pienu, šaukštu cukraus ir 3 šaukštais miltų. Išmaišykite ingredientus ir palikite tešlą šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol ji padidės. Į tešlą sudėkite likusius ingredientus ir išminkykite vientisą tešlą. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
- Nuluptus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Tešlą iškočiokite maždaug 1 cm storio sluoksniu ir supjaustykite maždaug 5 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną tešlos juostelę gausiai aptepkite sviestu ir apibarstykite ruduoju cukrumi bei cinamonu.
- Ant kiekvienos tešlos juostelės dėkite obuolių griežinėlių ir susukite tešlą.
- Suktinukus sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą ir ant viršaus uždėkite likusius obuolius.
- Kepkite bandeles iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi