Pamiršote iš anksto atitirpinti maistą arba sulaukėte netikėtų svečių? Tai nesvarbu! Yra patikrintas metodas, kuris leidžia atšildyti maistą vos per 10 minučių, išlaikant kokybę ir skonį.
Žinoma, idealiausias variantas – palaipsniui atšildyti maistą šaldytuve ant apatinės lentynos. Tačiau ką daryti, jei neturite laiko ir mėsą reikia atitirpinti nedelsiant?
Kaip greitai atitirpinti mėsą?
Į dubenį įpilkite šiek tiek šilto vandens ir ištirpinkite jame tris valgomuosius šaukštus cukraus. Į šį saldų tirpalą įmerkite mėsos gabalą ir palikite jį vos 10 minučių. Rezultatas jus nustebins – mėsą bus galima ruošti, ji išlaikys savo tekstūrą ir skonį.
Kodėl tai veikia?
Paslaptis ta, kad cukraus tirpale su šiltu vandeniu suaktyvinamas atšildymo procesas, kartu išsaugant produkto drėgmę ir struktūrą. Šis metodas idealiai tinka skubiais atvejais.
Dabar jums nebereikės naudoti mikrobangų krosnelės ar virinti vandens, jei svečiai jus užklupo netikėtai.