Šį kartą “mūsų virtuvėje” Helovino blynai – puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiui. Tokie blynai bus tikras atradimas, nes jie ne tik ryškių spalvų, bet ir itin skanūs.
Helovino blynų receptas
Kiek laiko užtruks juos pagaminti? – apie 60 min.
Ko reikės šiems blynams:
- 135 g miltų;
- 2 šaukštai cukraus pudros;
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 130 mililitrų pieno;
- 1 didelis kiaušinis;
- 2 šaukštai ištirpinto sviesto.
Paruošimas:
- Miltus kruopščiai persijokite per smulkų sietelį, kad neliktų gumuliukų. Supilkite juos į dubenį, suberkite druską ir kepimo miltelius.
- Atskirame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, kiaušinį ir ištirpintą sviestą.
- Pieno mišinį supilkite į miltų mišinį ir šakute išmaišykite visus ingredientus, kol gausite vientisą, tirštą tešlą be gumuliukų.
- Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies ir įdėkite 1 šaukštą sviesto. Atsargiai pilkite po truputį tešlos ir kepkite blynelius. Kai tik ant jų pradės kilti burbuliukai, galėsite juos apversti. Kepkite, kol abi pusės taps aukso spalvos.
- Šokoladine pasta nupieškite veidukus ir patiekite ant stalo.