Siūlome atkreipti dėmesį į marinuotų cukinijų receptą, cukinijos gausis šiek tiek aštrios ir traškios. Jos jums tikrai patiks. Šis receptas toks paprastas ir greitas, kad vos per kelias minutes turėsite skanių cukinijų stiklainiuose.
Traškios cukinijos žiemai
Reikės:
- 2 kg cukinijų
- 21 skiltelės česnako
- krapų žiedynų – po vieną kiekvienam stiklainiui
- 3 lauro lapų
- 15 prieskoninių žirnelių
- 15 gvazdikėlių
- maltos kalendros – pagal skonį.
Kaip pasigaminti:
- Nuplaukite ir kruopščiai sterilizuokite stiklainius, kuriuose uždarysite cukinijas. Taip pat išvirkite stiklainių dangtelius.
- Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite ją maždaug 1 cm storio griežinėliais.
- Į kiekvieno stiklainio dugną sudėkite prieskonines žoleles, česnaką, lauro lapą, 5 kvapiuosius pipirus ir tiek pat gvazdikėlių, pasirinktinai į kiekvieną stiklainį peilio galu įberkite kalendros.
- Tuomet tvirtai įspauskite cukinijas į stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu.
- Dabar reikia paruošti cukinijų marinatą. Tam į didelį puodą supilkite vandenį iš cukinijų stiklainių ir įpilkite dar 100 ml vandens. Įberkite 2 šaukštelius druskos su šlifuokliu ir 70 g cukraus.
- Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Kai tik vanduo užvirs, įpilkite 80 ml 9 % acto ir pavirkite minutę. Tada iš karto supilkite marinatą į stiklainius su cukinijomis ir užsukite dangtelius.