Kmynus svarbu įtraukti į savo racioną dėl jų maistinės vertės. Šis prieskonis yra geras vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Tradiciškai kmynai vartojami virškinimui gerinti ir kvėpavimo takų ligoms lengvinti. Šis prieskonis turi begalę sveikatai naudingų savybių.
Padeda virškinimui
Kmynai vartojami vidurių pūtimui mažinti ir virškinimui gerinti. Jis didina virškinimo sulčių, pavyzdžiui, tulžies, kuri padeda skaidyti riebalus ir kitas maistines medžiagas, išsiskyrimą. Jis taip pat stimuliuoja virškinimo fermentų, dalyvaujančių tinkamame maisto virškinime, veiklą.
Skatina sveiką odą
Vienas iš galimų kmynų privalumų sveikatai yra jų vaidmuo palaikant sveiką odą. Jis padeda didinti kolageno gamybą.
Stiprina imunitetą
Kmynuose yra vitamino C, kuris stipriai stimuliuoja baltųjų kraujo kūnelių veiklą. Baltieji kraujo kūneliai kovoja su organizme esančiais ligų sukėlėjais, taip stiprindami imuninę sistemą.
Skatina svorio metimą
Kmynai puikiai padeda numesti svorio. Jis pasižymi puikiomis termogeninėmis savybėmis, kurios pagreitina medžiagų apykaitą ir padeda greičiau deginti kalorijas.
Aprūpina organizmą geležimi
Geležis būtina įvairioms funkcijoms, įskaitant deguonies pernešimą, imuninės sistemos stiprinimą ir pagalbą gaminant energiją.
Gali užkirsti kelią diabetui
Kmynai gali padėti sumažinti cukraus kiekį kraujyje, užkirsdami kelią 2 tipo diabeto išsivystymui. Jis atsiranda, kai organizmo ląstelės tampa atsparios insulinui ir dėl to padidėja cukraus kiekis kraujyje.