Naujas amerikiečių mokslininkų atliktas tyrimas atskleidė daugybę kardamono vartojimo naudos žmonių sveikatai, įskaitant padidėjusį apetitą, riebalų mažėjimą ir uždegimo sumažėjimą. Tyrimo rezultatai buvo paskelbti “International Journal of Molecular Sciences” žurnale.
Kardamonas
Kardamonas yra populiarus prieskonis daugelyje pasaulio šalių, o naujausio tyrimo rezultatai turėtų padidinti jo populiarumą. Kardamono sėklose yra:
- eteriniai aliejai;
- augaliniai riebalai;
- gingerolis, kuris prieskoniui suteikia deginančio skonio;
- B, E, A, C grupės vitaminai;
- mikroelementų.
“Kardamonas yra mažai žinomas JAV, bet labai paplitęs kitose pasaulio dalyse prieskonis“, – sakė tyrimo autorė Cisneros-Zevallos. Ji priduria: “Mes nustatėme, kad šis prieskonis gali sudeginti kalorijas ir išlaikyti kūno svorį, tuo pačiu padidindamas apetitą ir suvartojamo maisto kiekį.”
Tyrimai parodė, kad kardamonas turi priešuždegiminių savybių. Jo tyrimai patvirtino, kad kardamonas gali sumažinti lengvą uždegimą.