Specialistai įvardijo maisto produktus, kurių nereikėtų vartoti su arbata. Šis gėrimas laikomas sveiku, tačiau sumaišytas su tam tikrais maisto produktais jis gali prarasti savo savybes ir net būti kenksmingas.
Ko nedėti į karštą arbatą?
- Į karštą arbatą nerekomenduojama dėti cukraus, nes taip padidėja greitesnio vėžinių ląstelių vystymosi rizika.
- Daugelis žmonių mėgsta šį gėrimą gerti su citrina, tačiau jei arbata yra per karšta, nėra prasmės į ją įmesti citrinos skiltelę. Tokiu atveju sumažėja šio citrusinio vaisiaus naudingosios savybės, todėl kurių citrina tampa tiesiog nenaudinga. Ekspertai teigia, kad citrinos turėtų būti tik šiltame (40-55 C°) gėrime.
- Juodojoje ir žaliojoje arbatoje yra nemažai antioksidantų, o jų poveikis praktiškai išnyksta, kai į gėrimą įpilama pieno.
- Kita rekomendacija – į arbatos puodelį nedėti medaus. Tai galima daryti, kai gėrimo temperatūra yra žemesnė nei 40 °C.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi