Arbata yra vienas populiariausių šių laikų gėrimų. Kiek dėti cukraus ar pilti pieno, priklauso nuo kiekvieno iš mūsų asmeninių pageidavimų. Tačiau yra viena taisyklė, kurios nepaisydami arbatą galėsime išpilti, nes jis taps labai karti.
Arbatos ir kavos kompanijos “Ringtons Tea” ekspertai įvardijo vieną didžiausių klaidų plikant arbatą, praneša “The Mirror“. Ši klaida susijusi su tuo, kaip ruošdami arbatą iš puodelio išimame maišelį.
Pažymima, kad jei prieš išimdami maišelį iš puodelio jį suspaudžiame, gėrimas gali būti sugadintas. Dėl šio veiksmo arbata gali tapti per karti ir jos bus neįmanoma gerti.
Priežastis – taninų kiekis, kuris į arbatą patenka iš maišelio virimo metu. Dėl šių medžiagų gėrimas tampa kartus. Tereikia leisti maišeliui mirkti reikiamą laiką (ilgiau arba trumpiau, priklausomai nuo to, ar mėgstate arbatą stipresnę, ar ne), o tada išimti maišelį iš puodelio. Jei jį išspausite, į arbatą pateks daug daugiau taninų, ir gėrimas gali tapti per kartus.
Žinoma, turėtumėte atkreipti dėmesį į savo skonį, nes kai kuriems žmonėms kartesnė arbata gali patikti labiau nei kitiems.
Tačiau ekspertai atkreipia dėmesį ir į dar vieną pavojų, kylantį išspaudus arbatos maišelį po užplikymo – jis gali plyšti, todėl jo turinys netikėtai pateks į gėrimą.