Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gerina smegenų veiklą ir saugo nuo kraujo krešulių susidarymo: kaip pasigaminti sveiką imbiero arbatą?

2 min. skaitymo

Šios arbatos pagrindą sudaro augalas, kuris jau tūkstančius metų naudojamas kaip vaistas. Daugeliui žmonių patinka šio gėrimo skonis, tačiau ne visi žino apie jo naudingąsias savybes.

Kalbame apie imbiero arbatą. Sužinokite kokią naudą ji gali suteikti organizmui. Imbierų arbata yra puikus būdas sušilti šaltuoju metų laiku ir praskaidrinti dieną gaiviu aromatu bei naudingomis savybėmis.

Apsauga nuo kraujo krešulių

Imbiero sudėtyje yra medžiagos, vadinamos salicilatu. Ši medžiaga naudojama labai populiariam kraują skystinančiam vaistui, vadinamam acetilsalicilo rūgštimi, gaminti. Tai rodo, kad imbieras gali būti potencialus vaistas nuo trombozės. Šią informaciją patvirtina keletas tyrimų, įskaitant paskelbtus Medicinos ir biologijos publikacijų duomenų bazėje ir Wiley Online Library.

Smegenų funkcijos gerinimas

Imbieras taip pat gali turėti teigiamą poveikį kognityvinėms funkcijoms. Viename tyrime nustatyta, kad vartojant imbierą pagerėjo moterų reakcijos laikas ir darbinė atmintis. Papildomi eksperimentai su žiurkėmis rodo, kad imbieras padeda atsigauti po smegenų pažeidimo ir mažina atminties praradimą.

Arbata su imbieru

Imbiero arbatos receptas

Sudedamosios dalys:

  • Imbiero šaknis (šviežia arba džiovinta) – apie 2-3 cm arba pagal skonį;
  • Vandens – 2 puodeliai;
  • Medus arba citrina (nebūtina).

Paruošimas:

  • Paruoškite imbierą. Jei naudojate šviežią imbiero šaknį, nuplėškite arba nulupkite odelę. Tada imbierą supjaustykite plonais ratukais arba plonais nuluptais šiaudeliais. Jei turite džiovintų imbierų, išmatuokite reikiamą kiekį.
  • Užvirinkite vandenį virdulyje arba puode.
  • Į verdantį vandenį sudėkite griežinėliais supjaustytą imbierą. Sumažinkite ugnį ir leiskite arbatai virti apie 10-15 minučių. Ilgas virimas padės imbierui išskirti aromatą ir maistingąsias medžiagas.
  • Užvirus arbatai, išjunkite ugnį ir palikite arbatą pritraukti apie 5-10 minučių, kad puodelyje išliktų imbiero aromatas.
  • Imbierinę arbatą perkoškite į puodelį ar stiklinę, pagal skonį įpilkite medaus ar citrinos, jei norite pabrėžti saldžią ar rūgščią skonio natą.
  • Paruoštą imbierinę arbatą galima patiekti. Mėgaukitės jos šiltu, gaiviu skoniu ir naudingomis savybėmis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus