Grikių košė yra vienas lengviausiai paruošiamų ir sveikiausių patiekalų organizmui. Grikių košė praverčia, kai tingite gaminti arba tiesiog neturite laiko. Papasakosime jums apie gudrybę, kuri leis dar greičiau pasigaminti košę ne tik vakarienei, bet net ir pusryčiams.
Jums prireiks:
- grikių kruopų – 200 g.;
- vandens – 400 ml;
- druskos pagal skonį;
- sviesto pagal skonį;
- šviežių žolelių.
Kaip gaminti?
- Grikius kruopščiai nuplaukite vėsiame vandenyje, kol vanduo taps visiškai skaidrus.
- Švarias kruopas sudėkite į keraminį arba stiklinį dubenį, įpilkite vandens, įberkite druskos pagal skonį ir išmaišykite.
- Įdėkite grikius į mikrobangų krosnelę ir nustatykite laikmatį trims minutėms didžiausiu galingumu.
- Tada išimkite košę, išmaišykite, mikrobangų krosnelę dar trims minutėms, tada išmaišykite ir virkite dar vieną minutę.
- Belieka tik įdėti sviesto, susmulkinti žoleles ir patiekti.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi