Braškės laikomos populiariausiomis uogomis vasarą. Ekspertai tvirtina, kad braškes reikia valgyti, nes tai tikras vitaminų ir maistinių medžiagų sandėlis.
Kodėl braškės naudingos?
Vitaminai K, E, B6, B9, kalis, magnis ir manganas yra gyvybiškai svarbūs visoms organizmo funkcijoms palaikyti.
Be to, braškėse yra antioksidantų, kurie mažina uždegimų riziką organizme, o kartu ir riziką susirgti lėtinėmis ligomis.
Uogose yra tirpių ir netirpių skaidulų. Todėl uogos gerina virškinimą ir netgi yra būtinos sveikai žarnyno mikroflorai palaikyti.
Uogos taip pat naudingos grožiui, sveikatai ir jaunystei palaikyti. Rekomenduojama valgyti ryškiai raudono atspalvio uogas be žalių, šviesių ir baltų dėmių bei juodų plotų.