Iš kokios mėsos žirnių sriuba gaunasi skaniausia: šefo gudrybė


Skaniausia žirnių sriuba

Manoma, kad žirnių sriubai gaminti tinka bet kokia mėsa – veršiena, jautiena, vištiena ar kiauliena. Tačiau patyrę šefai savo patirtimi yra įsitikinę, kad žirnių skaniausia, kai naudojama rūkyta mėsa su kaulu.

Sriubos receptas, kuriai reikės:

Kaip gaminti?

  1. Užpilkite žirnius 600-800 ml šalto vandens ir palikite 3-4 valandoms, kad po to sriuba greičiau išvirtų.
  2. Tuo metu galite išvirti mėsos sultinį. Kad jis paruoštas, sužinosite, kai mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo. Sudėkite ją į atskirą lėkštę ir sultinį perkoškite.
  3. Užvirinkite sultinį, sudėkite žirnius ir virkite pusvalandį ant vidutinės ugnies.
  4. Tuo tarpu pradėkite kepti ir troškinti mėsą – sumaišykite susmulkintą svogūną su tarkuota morka ir smulkiai supjaustyta petražolės šaknimi ir, įjungę viryklę ta pačia vidutine galia, troškinkite 25 minutes.
  5. Neskubėkite dėti troškintos mėsos į sriubą – pirmiausia sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, tada pasūdykite ir virkite dar 15 minučių, o dabar jau galite dėti troškintas daržoves bei mėsą, palaukite, kol užvirs, ir virkite dar 5-10 minučių.
Išeiti iš AMP versijos