Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iš Prancūzijos atkeliavęs purių brioche bandelių receptas

1 min. skaitymo

Lengvos, erdvios, minkštos prancūziškos bandelės, geriau žinomos kaip brioche. Tai taip skanu, kad to neįmanoma apsakyti žodžiais! Ypatingas skonis išgaunamas įdėjus sviesto. Bandelės yra minkštesnės už pūkus.

Reikės:

  • 0,5 litro šilto pieno;
  • 1,5 valgomojo šaukšto sausų mielių;
  • 60 ml augalinio aliejaus (1/4 puodelio);
  • 1 valgomasis šaukštas acto;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 6 puodeliai miltų;
  • 50 g sviesto.

 

Gaminimas:

  1. Sausas mieles supilkite į šiltą pieną. Išmaišykite ir palikite 10 minučių. Suberkite cukrų, druską, kiaušinius, kepimo miltelius ir supilkite actą bei aliejų.
  2. Įmaišykite miltus. Užminkykite lipnią, minkštą tešlą. Daugiau miltų nedėkite!
  3. Įdėkite suminkštėjusį sviestą. Minkykite tešlą iki vientisos masės. Uždenkite maistine plėvele. Palikite ją 1,5 valandos.
  4. Tešla turi padidėti kelis kartus. Nuimkite maistinę plėvelę ir padėkite tešlą ant stalo.
  5. Padalykite tešlą į rutuliukus – būsimas bandeles. Uždenkite maistine plėvele, palikite dar 10 minučių, kad tešla pakiltų.
  6. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos. Aptepkite kiaušinio tryniu ir vandeniu (1:1). Jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus