Lengvos, erdvios, minkštos prancūziškos bandelės, geriau žinomos kaip brioche. Tai taip skanu, kad to neįmanoma apsakyti žodžiais! Ypatingas skonis išgaunamas įdėjus sviesto. Bandelės yra minkštesnės už pūkus.
Reikės:
- 0,5 litro šilto pieno;
- 1,5 valgomojo šaukšto sausų mielių;
- 60 ml augalinio aliejaus (1/4 puodelio);
- 1 valgomasis šaukštas acto;
- žiupsnelis druskos;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 2 kiaušiniai;
- 6 puodeliai miltų;
- 50 g sviesto.
Gaminimas:
- Sausas mieles supilkite į šiltą pieną. Išmaišykite ir palikite 10 minučių. Suberkite cukrų, druską, kiaušinius, kepimo miltelius ir supilkite actą bei aliejų.
- Įmaišykite miltus. Užminkykite lipnią, minkštą tešlą. Daugiau miltų nedėkite!
- Įdėkite suminkštėjusį sviestą. Minkykite tešlą iki vientisos masės. Uždenkite maistine plėvele. Palikite ją 1,5 valandos.
- Tešla turi padidėti kelis kartus. Nuimkite maistinę plėvelę ir padėkite tešlą ant stalo.
- Padalykite tešlą į rutuliukus – būsimas bandeles. Uždenkite maistine plėvele, palikite dar 10 minučių, kad tešla pakiltų.
- Sudėkite bandeles ant kepimo skardos. Aptepkite kiaušinio tryniu ir vandeniu (1:1). Jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi