Jau visai greitai prasidės braškių sezonas. Jei laikysitės tam tikrų taisyklių, braškės šviežios šaldytuve gali gulėti net savaitę. Dalijamės gudrybėmis, kaip išlaikyti braškes kuo ilgiau.
Turinys
Pasirinkite tinkamas braškes
Kad nusipirkus uogos gulėtų kuo ilgiau, svarbu pasirinkti pačias šviežiausias braškes, kuriose nėra puvimo požymių. Jei dėžutėje yra tamsių, minkštų ar supuvusių uogų, jų nepirkite. Tai reiškia, kad jos jau laikomos ilgą laiką ir netrukus po įsigijimo suges.
Rūšiuokite
Nusipirkę braškių, atidžiai apžiūrėkite kiekvieną uogą. Išmeskite vaisius, turinčius pelėsių ar puvimo požymių. Tokios uogos greitai „užkrečia“ kaimynines. Taip pat nelaikykite braškių šalia kitų supuvusių daržovių ir vaisių.
Neplaukite braškių
Jokiu būdu neplaukite braškių iš anksto, kitaip jos sugers drėgmę ir kitą dieną surūgs.
Išdžiovinkite prieš sandėliavimą
Jei pirkote jau šlapias braškes, aplipusias lašeliais, arba namines uogas sušlapino lietus, prieš dėdami į šaldytuvą jas nusausinkite. Norėdami tai padaryti, sudėkite uogas į indą sluoksniais kartu su popieriniais rankšluosčiais. Kuo plonesnis uogų sluoksnis, tuo ilgiau jos išlieka šviežios.
Tinkamai laikykite uogas
Šviežias braškes rekomenduojama laikyti plastikiniame maišelyje arba plastikiniame inde su dangteliu. Optimali temperatūra ilgalaikiam laikymui yra 0-2°. Geriausia, kad uogos laikomos apatiniame daržovių ir vaisių skyriuje.
Užšaldykite braškes
Šaldiklyje braškės gali išsilaikyti mėnesius. Prieš šaldant nuimkite lapus, nuplaukite braškes ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada paskleiskite vienu sluoksniu ant lentos ir palikite per naktį šaldiklyje. Po to šaldytas uogas sudėkite į laikymo indą ir grąžinkite į šaldiklį. Taigi braškės nesulimpa į vieną gumulą.
Užšaldykite braškių tyrę
Braškes sumalkite trintuvu, tyrę sudėkite į sandarų plastikinį maišelį ir užšaldykite šaldiklyje. Taigi atitirpinant uogos tikrai nesulips ir po atšildymo neišsiskleis. Iš masės bus galima nupjauti reikiamą kiekį ir dėti į pyragų įdarą ar arbatą.