Išmatuokite ir palyginkite: su kokiu juosmeniu žmonės gyvena ilgiau


Mokslininkai išsiaiškino, kad centimetro juostos pagalba galite išsiaiškinti gyvenimo trukmę. Tavo juosmuo tau pasakys viską. Tyrimas parodė, kad bendras neturi tiek reikšmės, kiek riebalų kiekis aplink juosmenį. Sužinokite apie svarbiausius rodiklius.

Kaip juosmens dydis įtakoja gyvenimo trukmę?

Žmonės priauga svorio įvairiai, nutukimas skirstomas į keletą tipų, iš kurių verta išskirti pilvinį nutukimą, kuris pasireiškia pilvo ertmėje. Didžiausia ankstyvos mirties rizika buvo žmonėms, turintiems šį nutukimą.

Mokslininkai bandė rasti ryšį tarp juosmens ir klubų apimties santykio (WHR – juosmens ir klubų santykis) ir ankstyvos mirties tikimybės. Jie nustatė, kad žemiausias WHR prisidėjo prie mažiausios priešlaikinės mirties rizikos ir atvirkščiai. Tai lengva nustatyti: juosmens ir klubų apimties santykis turėtų būti maždaug vienodas. Jei juosmuo didesnis, tai jau yra nutukimas.

Matavimo juosta ir svarstyklės

Apskritai, juosmens apimtis turi daugiau įtakos sveikatai nei bendras pilnumas, t. y. kūno masės indeksas (). Kalbant apie juosmens apimtį, vyrams jis turėtų būti mažesnis nei 90 centimetrų, o moterų – mažesnis nei 85 centimetrai. Sveikatos rodiklis matuojamas paprastai: juosmens apimtis dalijamas iš ūgio. Viskas, kas yra žemiau 0,5, yra normalu. Didelis santykis rodo, kad kepenys, širdis ir kiti organai yra padengti riebalais.

Riebalų perteklius išprovokuoja daugybę ligų, kurios neigiamai veikia sveikatą ir gali net baigtis mirtimi. Jei riebalų procentas nuo bendros masės yra didesnis nei 25% vyrų ir 30% moterų, tai gali turėti įtakos diabeto, hipertenzijos ir kt. Todėl atidžiai stebėkite savo svorį ir juosmens centimetrus.

Išeiti iš AMP versijos