Sriuba, išvirta ant laužo, yra idealus patiekalas tiems, kurie išsiruošė į žygį ar mėgaujasi poilsiu sodyboje. Kaip paruošti sodrų mėsos sultinį su daržovėmis gamtoje, kad jis būtų skanesnis už patiekalus geriausiuose restoranuose?
Gaminant sriubą gamtoje dažnai naudojamas katilas, nes dėl apvalios formos ingredientai šyla tolygiai ir nesudega. Ilgai trunkantis virimo procesas padaro mėsą minkštą, o daržoves – švelnias ir prisotintas sultiniu. Kad patiekalas pavyktų tobulai, reikia laikytis kitų svarbių taisyklių.
Sriuba ant laužo ruošiama lėtai, todėl nusiteikite, kad šis procesas truks nuo dviejų iki dviejų su puse valandų, priklausomai nuo ingredientų kiekio ir katilo dydžio.
Norint pasiekti išskirtinį skonį ir aromatą, rekomenduojama naudoti šviežius produktus vietoj šaldytų. Mėsą ir daržoves pjaustykite dideliais gabalais, kad jie neiširtų virimo metu. Bulves, svogūnus ir morkas galima dėti net visus.
Nepamirškite reguliuoti ugnies intensyvumo, kad daržovės ir mėsa lėtai troškintųsi sultinyje ir neprisviltų. Būtinai naudokite prieskonius ir žalumynus – tai gali būti česnakas, krapai, petražolės, kalendra, bazilikas ir kiti prieskoniai.