Kai amžiaus riba peržengia 40 metų ribą, atsiranda įvairių sveikatos problemų, kurių anksčiau, atrodo, nebuvo. Kai kurie žmonės pastebi, kad jiems dažniau ima skaudėti sąnarius, o kitiems sunkiau numesti tuos kelis papildomus kilogramus. Tačiau ekspertai teigia, kad senėjimui svarbų vaidmenį atlieka tai, ką valgome.
Pavyzdžiui, norėdami “sulėtinti” laiką, sulaukę 40 metų, turėtumėte iš savo mitybos raciono išbraukti tam tikrus maisto produktus.
Pirmiausia turėtumėte atsisakyti tirpios kavos su grietinėle. Ekspertų teigimu, tokiame gėrime yra natrio aliumosilikato, kurio dedama ir į skalbimo priemones, kad produktas nesugestų. Nustatyta, kad ši medžiaga dirgina odą, akis ir kvėpavimo takus. Be to, tokioje kavoje yra hidrinto augalinio aliejaus, kuris didina sočiųjų riebalų kiekį kraujyje, o tai kenkia širdžiai.
Dar vienas amžiaus priešas – gazuoti gėrimai, kurių reguliarus vartojimas siejamas su širdies ligomis. Be to, tokie gėrimai 75 % padidina podagros riziką.
Dar vienas skanėstas, kurio geriau vengti, yra dietiniai batonėliai. Patys savaime jie nėra kenksmingi, tačiau daugumoje jų yra daug nereikalingų sudedamųjų dalių, pavyzdžiui, dirbtinių saldiklių ir palmių aliejaus, perspėjo mitybos specialistai.
Be to, verta atsisakyti vaisių sulčių dėl didelio gliukozės kiekio jose. Mokslininkų teigimu, ji yra viena iš pagrindinių pilvo riebalų, galinčių sukelti medžiagų apykaitos ligas, susidarymo priežasčių.
Kiti nesveiki maisto produktai yra bandelės ir keksiukai dėl didelio cukraus kiekio, šoninė ir dešrelės dėl kancerogeninių nitratų kiekio, didelis kiekis sviesto, taip pat balta duona ir makaronai, kuriuose trūksta sveikųjų skaidulų.