Įvardijami trys žalingiausi gėrimai dantims


Internete galite perskaityti daugybę straipsnių apie vandens su citrina naudą, gazuoto vandens ar vaisių sulčių naudojimą. Tačiau odontologai įspėja, kad visi šie gėrimai gali būti pavojingi dantims. Dantų emalis labai tvirtas, tiesa. Tačiau jis gali būti lengvai sugadintas, jei reguliariai vartojate tam tikrus gėrimus.

Balti dantys

Vanduo su citrina

Citrusiniai vaisiai iš esmės yra vienas iš blogiausių maisto produktų dantims. Faktas yra tas, kad tokiuose vaisiuose yra citrinos rūgšties, kuri gali ėsdinti emalį ir nuplauti mineralus nuo paviršiaus. Dėl to žmogų ima kamuoti dantų jautrumas. O jei vandenyje yra ledo su citrina, tai situaciją dar labiau apsunkina.

Gazuotas vanduo

Gydytojai nepataria tiems, kurie turi itin jautrų skrandį ar opą, vartoti gazuotą vandenį. Pasak Amerikos odontologų asociacijos atstovų gazuotame vandenyje yra rūgšties. Jis ardo emalį, dėl kurio atsiranda ėduonis ir padidėja dantų jautrumas.

Vaisių sultys

Vaisiuose yra rūgščių, kurios minkština emalį. Dėl to tampa jautrūs. Sultyse taip pat yra cukraus, o tai reiškia, kad jos gali prisidėti prie dantų ėduonies. Todėl jei mėgstate sultis, gerkite per šiaudelį: tada ant dantų nepateks tiek daug cukraus.

Išeiti iš AMP versijos