Prieš gamindami maistą esame įpratę pasirūpinti švariais prietaisais, indais ir nuplauti maistą. Tačiau pastarąją procedūrą kartais reikėtų praleisti. Tiesa ta, kad ne visus maisto produktus reikia plauti.
Kai kuriais atvejais tai gali būti tik žalinga.
Makaronai
Grūdus – reikėtų nuplauti, tačiau makaronams ši procedūra nereikalinga.
Šios procedūros nereikėtų atlikti ir išvirus makaronus. Tai tik sugadins garnyro skonį ir išvaizdą.
Vištiena
Jei nuplausite vištieną, bakterijos tik išsisklaidys po likusį maistą.
Reikalas tas, kad daug bakterijų kaupiasi vištienos paviršiuje, o kai kurios iš jų gali būti pavojingos. Jos žūva termiškai apdorojant mėsą.
Raudona mėsa
Jos nereikėtų plauti dėl tų pačių priežasčių kaip ir vištienos.