Šie sultingi vaisiai, prinokę vasaros viduryje, gali būti ne tik labai skanūs, bet ir labai sveiki. Pabandykite įtraukti jų į savo mitybos racioną ir tikrai pastebėsite rezultatus! Jei dar neturite kriaušių, kuo greičiau įsigykite šį neįtikėtiną produktą, nes jos nuo seno naudojamos daugeliui ligų, įskaitant uždegimus, vidurių užkietėjimą ir pagirias, gydyti.
Kodėl kriaušės yra naudingos?
Šie neįprasti vaisiai gali padėti žmonėms, kurių kraujyje yra didelis cukraus kiekis; jie taip pat padeda sumažinti antrojo tipo diabeto tikimybę. Be to, kriaušėse yra daug maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, antioksidantų ir skaidulinių medžiagų.
Kriaušėse taip pat gausu vitaminų C ir K bei kalio. Šis vaisius taip pat teigiamai veikia žarnyno sveikatą. Mokslininkai įsitikinę, kad kriaušės gali sumažinti širdies ligų riziką ir padėti išvengti blogojo cholesterolio kaupimosi.
Tačiau būtinai nepamirškite, kad kriaušėse gausu ne tik vitaminų, bet ir angliavandenių. Vos viename vaisiuje yra 22 g angliavandenių, o tai pusantro karto daugiau nei vienoje šios medžiagos porcijoje.
Kad organizmas veiktų sklandžiai, reikia ne tik stebėti savo mitybą, bet ir laikytis holistinio požiūrio į sveikatą. Svarbu laiku detoksikuoti organizmą. Limfomiozoto ir Galilėjaus-Heel derinys pasižymi imunomoduliaciniu, priešuždegiminiu, drenuojančiu ir detoksikuojančiu poveikiu. Taigi jausitės patogiai ir švytėsite sveikata.
Kaip ir kitus vaisius, kriaušes reikia valgyti sveikas. Stenkitės nelupti kriaušės odelės, nes joje yra daugiausia maistingųjų medžiagų. Ir nepamirškite prieš valgydami vaisius kruopščiai nuplauti.
O jei nemėgstate šviežių kriaušių skonio, reikiamų maistinių medžiagų galite gauti iš konservuotų vaisių, nes net ir juose yra gana daug skaidulinių medžiagų. Tačiau atkreipkite dėmesį į sirupą, kuriame kriaušės konservuojamos – svarbu, kad etiketėje nebūtų pridėtinio cukraus. Ieškokite vaisių, supakuotų į vandenį arba savo sultis.
Džiovintos kriaušės taip pat yra maistingos.