Virtuvės reikmenys yra būtini virtuvėje. Jais gaminame maistą, plauname indus ir atliekame kitus namų ruošos darbus. Tačiau, kaip ir bet kuris daiktas, virtuvės reikmenys turi savo tarnavimo laiką. Ir jei norite, kad jūsų maistas būtų saugus sveikatai, o indai ilgai tarnautų, svarbu juos laiku keisti.
Indų plovimo kempinė
Indų plovimo kempinėlė yra vienas nešvariausių daiktų jūsų namuose. Joje susikaupia labai daug bakterijų, kurios gali patekti į maistą ir sukelti apsinuodijimą maistu. Todėl indų plovimo kempinę reikia keisti kasdien.
Pjaustymo lentelės
Pjaustymo lentelės taip pat sudaro palankią terpę bakterijoms daugintis. Jei lentelė turi gilių įbrėžimų, ją reikėtų pakeisti.
Nepridegančios keptuvės
Laikui bėgant keptuvių nelimpanti danga nusidėvi. Jei danga pažeista, į maistą gali patekti kenksmingų medžiagų. Todėl nepridegančias keptuves reikėtų keisti kas 5-7 metus.
Virtuvės rankšluosčiai
Virtuvės rankšluosčiai nuolat liečiasi su vandeniu, riebalais ir maistu. Todėl juos reikia keisti kasdien. Panaudotus rankšluosčius kruopščiai išskalbkite ir gerai išdžiovinkite.
Šepečiai
Šepečiai gali įtrūkti arba deformuotis. Jei taip atsitinka, juos reikia pakeisti.
Medinės mentelės ir šaukštai
Medinės mentelės ir šaukštai taip pat gali deformuotis ir tapti palankia terpe bakterijoms daugintis. Todėl juos reikėtų pakeisti vos pastebėjus pirmuosius deformacijos požymius.
Skutimo įrankiai
Skutimo įrankiai ilgainiui nusidėvi. Todėl jas reikėtų keisti kasmet arba kai jos tampa nuobodžios.
Plastikiniai indai
Plastikiniai indai gali įtrūkti arba deformuotis. Jei taip atsitinka, juos reikėtų pakeisti.
Konservavimo peiliai
Konservavimo peiliai laikui bėgant nusidėvi. Jei pastebėjote, kad konservų atidarytuvas neatlieka savo darbo, jį reikia pakeisti.