Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Paieška
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumo politika
2023-03-31 | 12:03
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai

Jis ištirps burnoje: kiek laiko užtrunka išvirti jautieną?

Mindaugas Bružas
2023-02-18, 11:35
Maistas / Gėrimai
A A
Skaniai iškepta jautiena

Daugelis žmonių nenori virti jautienos, nes yra tikri, kad ši mėsa yra kieta. Nereikėtų įsišaknyti tokio mito, nes jautiena ne tik skani, bet ir labai sveika – tai puikus baltymų ir nepakeičiamų aminorūgščių šaltinis. Jei norite, kad jautiena būtų minkšta ir sultinga, gamindami laikykitės kelių labai paprastų taisyklių.

Ką daryti, kad verdant jautiena būtų minkšta?

Rekomenduojame pirkti šviežią šviesiai raudoną mėsą. Jei jautiena labai tamsi, tai gali reikšti, kad gyvūnas buvo senas. Mėsos šviežumą nustatyti labai paprasta – reikia ją paspausti ir jei ji greitai atstato ankstesnę formą, vadinasi, produktas yra šviežias.

Jei pasirinkote gerą mėsą – tai jau pusė sėkmės. Dabar ją reikia paruošti teisingai – nuplauti šaltu vandeniu, nupjauti visas venas, riebalų perteklių ir plėveles. Virimui jautienos nereikia pjaustyti mažais gabalėliais – jei tai padarysite, nesitikėkite, kad mėsa pasirodys sultinga. Jautieną geriausia virti didesniais gabalais, tik reikia žinoti matą – vienu metu geriau nevirti daugiau nei 2 kg mėsos.

Puikaus skonio jautiena

Gaminimo paslaptys

Paimkite didelį puodą, kad verdant jautiena būtų visiškai vandenyje. Svarbiausia – užvirinti nesūdytą vandenį ir tada į jį įdėti mėsos gabalą. Užkurkite nedidelę ugnį, pašalinkite putas, uždarykite puodą dangčiu ir virkite mėsą, kol suminkštės.

Pasūdykite sultinį maždaug 10 minučių prieš verdant jautieną. Kad sultinys būtų dar skanesnis – iš pat pradžių į dar šaltą vandenį dėkite nuluptą ir supjaustytą svogūną, taip pat morkas. Baigiant virti, į sultinį galite įdėti smulkintą česnaką.

Kaip žinoti, kada jautiena yra paruošta? Viskas labai paprasta – peiliu pradurti mėsos gabalą. Į tinkamai iškeptą jautieną bus labai lengva įsmeigti peilį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Žymės: maistasMėsa

Panašus straipsniai

Kodėl verdant kiaušinius dedama druskos
Maistas / Gėrimai

Kaip virti kiaušinius, kad lukštas nesutrūkinėtų: tik patikrinti metodai

2023-03-31
Vaikas geria beržų sulą
Maistas / Gėrimai

Viskas, ką reikia žinoti apie beržų sulą: paros norma, nauda ir kontraindikacijos

2023-03-30
Aromatinga skani kava
Maistas / Gėrimai

Ar norėtumėte nuolat mėgautis aromatinga ir skania kava? Būtina laikytis kelelių taisyklių

2023-03-30
Blogai iškepta žuvis
Maistas / Gėrimai

Kodėl orkaitėje kepta žuvis tapo sausa? 3 dažnos klaidos virtuvėje

2023-03-30
Rodyti daugiau

© 2022 Visos teisės saugomos. Kopijuoti be raštiško sutikimo draudžiama.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)

© 2022 Visos teisės saugomos. Kopijuoti be raštiško sutikimo draudžiama.

Go to mobile version