Tyrėjų komanda, išanalizavusi mėginius, paimtus nuo skirtingų šaldytuvo paviršių, nustatė, kad šaldytuvo durelės yra nešvariausia vieta, slepianti daugiausiai bakterijų. Neseniai “High Speed Training” maisto higienos ekspertų atlikto tyrimo metu nustatyta, kad kai kurios šaldytuvo dalys yra tris kartus nešvaresnės nei klozeto dangtis. Straipsnis paskelbtas “Express” leidinyje.
“High Speed Training” maisto higienos ekspertė Natasha Blythe sakė:
“Pirma, tinkamai veikiančios šaldytuvo durelės paprastai yra šilčiausia šaldytuvo dalis. Bakterijos paprastai dauginasi aukštesnėje temperatūroje, todėl tai puiki terpė mikrobams daugintis.”
“Be to, valant šaldytuvo durelių skyrius galima pamiršti, o tai taip pat gali prisidėti prie nemalonių bakterijų kaupimosi”, – pridūrė specialistai.
Kad sumažintumėte riziką, jog į šaldytuvą pateks įkyrių organizmų, rekomenduojama bent tris kartus per metus nuodugniai išvalyti šaldytuvą.
“Geriausia tai daryti, kai šaldytuvas yra beveik tuščias, prieš perkant didelį pirkinį maisto prekių parduotuvėje”, – sakė ji.
Iš šaldytuvo turėtumėte išimti viską, įskaitant lentynas ir stalčius, o vidų išvalyti muiluotu vandeniu, nes aštrios cheminės medžiagos gali likti šaldytuve ir galimai užteršti šviežią maistą, kai šaldytuvą pripildysite.
Galiausiai bus labai svarbu nuvalyti šaldytuvo išorę, ypatingą dėmesį atkreipiant į mikrobams jautrias vietas, pavyzdžiui, rankeną.