Nesvarbu, ką ketinate daryti su grybais – šaldyti, kepti ar vynioti į stiklainius, juos vis tiek reikia prieš tai išvirti. Pirmiausia grybai nuvalomi nuo smėlio, purvo, samanų ir sausų lapų, tada kruopščiai nuplaunami tekančiu vandeniu.
Grybų apdorojimas vandenyje
Tada grybus reikia apvirti kelis kartus. Pirmą kartą jie verdami kartu su citrinos rūgštimi. Tai neleis grybams patamsėti virimo metu ir išlaikys jų natūralią spalvą.
Patamsėję grybai įgauna mėlyną atspalvį, todėl atrodo neskanūs. Į didelį puodą įpilkite bent 3 valgomuosius šaukštus citrinos rūgšties. Nepakeiskite rūgšties actu, nes jis neturės pageidaujamo poveikio.
Virkite grybus su citrinos rūgštimi 15 minučių. Grybai turi laisvai plūduriuoti puode.
Antrojo virimo metu citrinos dėti nereikia. Paprastai grybai verdami tris kartus, kad nebebūtų kartūs.