Jei kotletams skirta malta mėsa bus per skysta, patiekalas keptuvėje suirs. Tai nebus apetitą keliantys pietūs. Todėl reikia įdėti keletą papildomų ingredientų, kad masė būtų tirštesnė, bet vis dar sultinga.
Žinomiausias ir paprasčiausias būdas – pridėti sausos baltos duonos be plutos. Kilogramui maltos mėsos reikės maždaug 200 g. Taip pat galite paimti šiek tiek džiūvėsėlių.
Mėgstantys sultingus kotletus turėtų įdėti šiek tiek manų kruopų. Užtenka 2-3 valgomųjų šaukštų kruopų, kad sugertų visą drėgmės perteklių. Kotletai bus sultingi ir minkšti.
Tačiau šiuo atveju neskubėkite kepti, nes masei reikėtų leisti pabūti apie 10-15 minučių.
Jei norite apsieiti be papildomų produktų, pakanka maltą mėsą pusvalandį palikti šaldytuve, o tik po to formuoti kotletus.