Jaunos bulvės skanios ir vienos. Iš visų priedų joms paruošti pakanka sviesto ir šviežių krapų. Tačiau tai jau praeitas etapas. Yra išskirtinis patiekalas, kurį galima paruošti būtent dabar.
Jums prireiks:
- bulvių (jaunų) – 360 g;
- kiaušinio – 1 vnt;
- grietinėlės (15 %) – 25 g;
- sūrio – 50 g;
- sviesto – 5 g;
- šviežių žolelių, druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti?
- Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, ir sutrinkite.
- Tada įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinėlės ir išplakite masę mikseriu.
- Susmulkinkite žoleles, sudėkite jas į bulvių košę kartu su prieskoniais ir išmaišykite.
- Kepimo formą ištepkite sviestu ir tolygiu sluoksniu paskleiskite bulvių košę.
- Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Likus kelioms minutėms iki kepimo pabarstykite tarkuotu sūriu ir žolelėmis. Mėgaukitės!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi