Bet kuris kulinaras ar virtuvės šefas nori, kad mėsa gautųsi ne tik sultinga ir skani, bet ir minkšta. Tik tokiu atveju bus galima visiškai mėgautis išskirtiniu patiekalu. Kai kurie naudoja sudėtingus marinatus, kuriuose yra daug komponentų, galinčių suminkštinti mėsą. Tam dažnai naudojami įvairūs vaisiai (citrinos, kiviai), granatų sultys ar net sausas vynas. Tačiau tai reikalauja didelių išlaidų. Pasirodo su svogūnų ir garstyčių pagalba galite pasiekti tuos pačius rezultatus.
Kaip padaryti, kad mėsa būtų minkštesnė?
Naudojant garstyčias
Mėsą reikia apdoroti garstyčiomis ir palikti tam tikram laikui. Norint pasiekti tinkamą efektą, dideliam mėsos gabalui reikia maždaug valandos.
Jei kalbame apie mažesnius mėsos gabaliukus, tada garstyčias užtenka palikti tik 15 minučių.
Kai kurie virėjai nuplauna garstyčias, nusausina mėsą popieriniu rankšluosčiu ir pradeda virti / kepti. Kiti garstyčias palieka, nes prideda šiek tiek aštrumo.
Naudojant svogūnus
Kai kurie virtuvės šefai daržovę tiesiog susmulkina ir valandai palieka dubenyje su mėsa ir prieskoniais. Tačiau taikant šį metodą, mėsa išmirksta ne pakankamai, todėl patyrę virėjai svogūną deda į mėsmalę ir jį sutrina, kad išsiskirtų sultys. Taikant šį metodą, rezultatas bus daug geresnis.