Grikiai tinka ne tik košei, bet ir sriubai gaminti. Sriubą su grikių kruopomis gana lengva paruošti. Ją gali valgyti net tie, kurie laikosi dietos.
Grikių panaudojimas sriubai
Tačiau turėtumėte atsižvelgti į grikių virimo ypatumus. Daugelis šeimininkių ginčijasi, kada tiksliai mesti grikius į keptuvę. Pirmiausia grikius suberkite į sietelį ir nuplaukite tekančiu vėsiu vandeniu. Po to leiskite skysčiui gerai nutekėti, tada grikius sudėkite į sausą keptuvę be aliejaus.
Kitas žingsnis – kepkite grikius apie penkias minutes. Kepimo metu juos maišykite.
Ši paprasta procedūra padeda grikiams geriau atskleisti savo skonį.
Tik tada, kai į paruoštą sultinį bus sudėti visi kiti ingredientai, į jį reikėtų sudėti grikius. Tada sriubą reikia virti apie 10-15 minučių. Prieš patiekdami grikių sriubą, leiskite jai kelias minutes pastovėti.