Taigi, nusipirkote kokosą – kaip dabar atidaryti šį vaisių? Neskubėkite ieškoti pjūklo ir grąžto – tai galite padaryti ir kitaip. Papasakosime, kaip lengvai atidaryti kokosą peiliu, plaktuku ir orkaite.
Kaip atidaryti kokosą peiliu?
Vienas iš būdų, kaip namuose atidaryti kokosą, yra peilis plačiais ašmenimis. Čia yra svarbus niuansas – jums nereikia pjaustyti kokosų. Norėdami jį atidaryti, atlikite šiuos veiksmus:
- paimkite kokosą į vieną ranką taip, kad jo “akys” (tai trys apskritimai, esantys ant kokoso) žiūrėtų į jūsų riešą arba pirštus (!);
- po kokosu padėkite gilų dubenį;
- į kitą ranką paimkite peilį ir bukąja geležtės puse daužkite vaisių per visą perimetrą;
- plakite tol, kol kevalas suskils per pusę.
Kokoso vanduo išsilies į tą patį dubenį, kuris buvo padėtas po kokosu.
Kaip greitai atidaryti kokosą plaktuku?
Norėdami tai padaryti, pirmą išpilkite kokoso vandenį, o patį vaisių suvyniokite į rankšluostį. Padėkite jį ant lygaus paviršiaus ir daužykite plaktuku į kokosą – vaisius suskils į kelias dalis.
Kaip atverti kokosą be plaktuko? Darykite viską taip pat, tik paimkite akmenį.
Kaip atidaryti kokosą be plaktuko ir peilio?
Jei staiga nepavyksta suskaldyti kokoso riešuto pirmiau nurodytais būdais – yra dar vienas, naudojant orkaitę:
- iš kokoso išpilkite vandenį;
- įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros, sudėkite kokosą ant kepimo skardos ir įdėkite jį į orkaitę 10 minučių – vaisius suskils;
- paimkite kokosą į ranką ir trenkite į jį kažkuo kietu – kokosas tiesiog sutrūkinės.
Jei po 10 minučių įtrūkimas neatsiranda, laikykite kokosą ramiai ir kas 2 minutes patikrinkite.