Kopūstų pagrindu pagaminti patiekalai turi daug privalumų: jie skanūs, sveiki ir ne tokie brangūs. Tačiau yra vienas trūkumas: specifinis skonis. Tačiau šį trūkumą galima įveikti: tereikia žinoti keletą gudrybių.
Mirkymas
Yra vienas paprastas būdas, kuris visiškai padės atsikratyti nemalonaus kvapo ir pagerins kopūstų skonį. Norint tai padaryti, reikia iš karto supjaustyti daržovę.
Tada į puodą įpilkite vandens, įberkite šaukštą druskos ir šiek tiek sodos. Pusvalandį pamirkykite kopūstus ir pradėkite virti.
Actas ir cukrus
Šis metodas yra labai veiksmingas ir jau įrodė savo efektyvumą. Jį labai lengva naudoti. Ruošiant kopūstų patiekalus, reikia įpilti vieną šaukštą acto ir įberti šiek tiek cukraus.
Atsikratysite kvapo ir suteiksite įdomaus skonio
Yra dar viena galimybė atsikratyti nemalonaus kvapo, kuris jūsų kopūstų patiekalą padarys gardesnį. Gaminimo metu reikia įdėti lauro lapų ir kmynų sėklų. Taip pat įpilkite citrinos sulčių ir vyno acto. Rezultatu liks patenkinti net gurmanai.