Saldžiausius mandarinus ant prekystalio nesunkiai atpažinsite pagal kelis ženklus. Norint teisingai pasirinkti, reikia šiek tiek dėmesio ir kelių sekundžių.
Kaip Išsirinkti saldų mandariną?
- Visų pirma, reikia pažvelgti į spalvą. Giliai oranžinis vaisius laikomas prinokusiu ir saldžiu. Blyškūs, geltoni arba žali mandarinai dažniau būna rūgštaus skonio.
- Saldaus mandarino odelė neturi būti per stora.
- Pagal svorio skirtumą taip pat galite nustatyti, kuriuos vaisius pasirinkti. Mandarinus užtenka pasverti rankose. Sunkesni turi daug sulčių, o lengvesni greičiausiai būna sausi ir ne pirmo šviežumo.
- Prinokę ir sultingi vaisiai skleidžia lengvą ir malonų citrusų aromatą.
- Kuo mandarino forma arčiau tobulo apskritimo, tuo didesnė tikimybė, kad jis saldus ir labai skanus. O suplotų vaisių reikėtų vengti.
- Sultingas mandarinas yra minkštas, bet elastingas. Labai minkšti ir kieti netinka.
- Geriau rinkitės sveriamus mandarinus, nes supakuoti gali būti rūgštūs, su daug sėklų, sausi ar neprinokę.