Kaip ausys gali įspėti apie aukštą kraujospūdį?


Kraujospūdis

Hipertenzija gali pasireikšti be ypač ryškių požymių, tačiau pojūčiai ausyse įspėja apie šios ligos buvimą. Daugelis žmonių nematuoja kraujospūdžio, manydami, kad supras, jei susidurs su hipertenzija. Tačiau realybė tokia, kad dauguma žmonių aukštą kraujospūdį pastebi tik tada, kai jis artėja prie kritinio taško. Panašus požiūris į savo sveikatą yra pavojingas rimtų širdies ir kraujagyslių sistemos ligų vystymuisi.

Ausys gali įspėti apie hipertenziją

Tačiau yra ženklų, kurie pasakys apie padidėjusį spaudimą. Tai slepiasi ausyse.

Jei kraujospūdis pakartotinai viršija normą, tai gali pakenkti kraujagyslėms. Dėl šios priežasties klausa gali pablogėti. Pavyzdžiui, gali atsirasti triukšmas ar spengimas ausyse. Tokie požymiai atsiranda dėl cholesterolio nuosėdų ar padidėjusios kraujotakos. Jei hipertenzija yra ilgą laiką, ji gali sukelti negrįžtamus klausos organų pažeidimus, pabrėžia specialistai.

Dažniausiai aukštas kraujospūdis atsiranda dėl žalingų įpročių ir nesveiko gyvenimo būdo. Norint pašalinti šią problemą, dažnai pakanka pakeisti mitybos įpročius, pradėti reguliariai sportuoti, mesti rūkyti ir nepiktnaudžiauti alkoholiu.

Išeiti iš AMP versijos