Žuvį atitirpinti galima įvairiais būdais, tačiau ne visi jie yra tikrai veiksmingi ar sveiki. Verta prisiminti, kad netinkamas žuvies atitirpinimas gali sukelti apsinuodijimą maistu. Todėl verta žinoti, kaip tai padaryti teisingai.
ŽUVIES ATITIRPINIMO BŪDAI
Norint išvengti apsinuodijimo maistu, žuvį reikia atitirpinti prieš pat kepimą. Žuvies mėsa yra labai gležna, todėl jos negalima dėti į šiltą vandenį. Tai sugadins visą patiekalą. Ką daryti šioje situacijoje?
Čia yra du variantai. Jei reikia greitai atšildyti žuvį, tai reikia padaryti šaltame vandenyje. Jums tereikia užpildyti dubenį šaltu vandeniu iš čiaupo ir įdėti žuvį. Geriausia dubenį įdėti į kriauklę, o vandens maišytuvą palikti įjungtą, kad šviežias šaltas vanduo nuolat pripildytų indą.
Antrasis būdas yra labai geras, jei turite pakankamai laiko. Žuvį reikia perkelti iš šaldiklio į šaldytuvą. Taigi po kelių valandų ji atšyla, o žema temperatūra neleidžia daugintis bakterijoms.