Didelėse krevetėse viršutinėje nugaros dalyje yra virškinamasis traktas (žarnos), ji atrodo kaip plona vena. Čia kaupiasi smulkus smėlis ir kitos vėžiagyvių atliekos. Paprastai, norėdami išvalyti krevetes, virėjai padaro pjūvį, per kurį ištraukiama nugaros vena, tačiau yra ir kitas būdas.
Krevečių valymas
Krevečių valymo procesas prasideda nuo lukšto ir kojų pašalinimo. Uodegos galiuką taip pat galima nuimti arba palikti pagal pageidavimą.
Dabar paimkite dantų krapštuką ir juo pradurkite užpakalinę krevetės pusę po gysla (ne giliai) ir patraukite link savęs, kad ištrauktumėte žarnos galiuką.
Dantų krapštuku ir pirštu suimkite žarną ir atitraukite nuo savęs, taip galėsite ją visiškai pašalinti.
Jei valymo metu nutrūko žarna, vėl sukabinkite ją dantų krapštuku, bet šį kartą arčiau uodegos ir patraukite.