Kaip greitai išplakti kiaušinių baltymus į sodrias putas: štai ką reikia įdėti


Plaktas kiaušinio baltymas

Plaktas kiaušinio baltymas reikalingas daugeliui patiekalų gaminti. Pirmiausia kalbame apie įvairius konditerijos gaminius. Bėda ta, kad baltymus reikia ilgai plakti, kol jie pasidarys pakankamai purūs ir sodrūs. Jei tai darysite rankiniu būdu, turėsite plakti iki pusvalandžio. Tačiau net ir naudojant maišytuvą, procedūra greičiausiai nebus tokia greita. Vienas slaptas priedas gali žymiai pagreitinti visą procesą.

KĄ REIKĖTŲ PRIDĖTI Į BALTYMUS?

Prieš plakant, į kiaušinio baltymus dalį reikia įlašinti kelis lašus citrinos sulčių. Būtent šis rūgštus ingredientas padės stabilizuoti masę. Produkto konsistencija taps stabilesnė. Baltymai susiplaks daug greičiau.

Plakimo pabaigoje gausite labai sodrią putą. Prieš plakant baltymus reikia ne tik juos parūgštinti, bet ir pasūdyti. Druska taip pat padeda išgauti sodrią ir purią putą.

Išeiti iš AMP versijos