Apelsinas yra sveikas ir populiarus citrusinis vaisius. Jame gausu vitamino C, kuris padeda apsaugoti imuninę sistemą. Tačiau prieš mėgaudamiesi šiuo gardžiu vaisiumi, turite jį nulupti. Ši užduotis ne visada būna lengva. Apelsinas yra sultingas, todėl jo sultys lupant lengvai nuvarva ant drabužių, veido ir kitų jus supančių paviršių.
Kaip greitai ir be vargo nulupti apelsiną?
Apelsiną galite greitai nulupti toliau nurodytais būdais:
- Padarykite keturis pjūvius išilgai žievelės ir tada ją atskirkite.
- Perpjaukite citrusinio vaisiaus žievelę per vidurį. Šaukštu sukamaisiais judesiais stumkite ją atgal, kol ji bus visiškai pašalinta.
- Viršutinį ir apatinį vaisiaus galą supjaustykite griežinėliais. Padarykite vertikalius pjūvius aplink apelsiną (iš viršaus į apačią) ir nulupkite žievelę.
- Taikant šį metodą reikia atsikratyti apelsino viršaus ir šioje vietoje padaryti pjūvį. Tada žievelę supjaustykite ratu, kaip spiralę.
- Pašalinkite apelsino viršų. Tada į skylutę įkiškite pirštą. Kita ranka prilaikykite vaisių ir palaipsniui stumkite jį vidun. Kai pirštas prasiskverbs pro žievelę, galėsite nuplėšti žievelę.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi