Sužinokite, kaip geriausiai ir greičiausiai suminkštinti sviestą. Papasakosime apie veiksmingiausius būdus puikiam rezultatui pasiekti.
Sviesto minkštinimas mikrobangų mikrobangų krosnelėje
Norėdami suminkštinti sviestą, supjaustykite jį nedideliais vienodo dydžio gabalėliais ir įdėkite į mikrobangų krosnelę uždengę popieriniu rankšluosčiu. Mikrobangų krosnelėje jį reikia kaitinti 50 % galia po 5-10 sekundžių, po kiekvienos pertraukos patikrinant ir pamaišant, kol jis taps norimo minkštumo.
Sviesto minkštinimas puodeliu
Norėdami suminkštinti sviestą, į puodelį supilkite karštą vandenį ir palikite, kol jis puodelis sušils. Tada išpilkite vandenį ir apvertę puodelį uždenkite sviestą. Puodelio šiluma ištirpins sviestą.
Sviesto tarkavimas
Norėdami tai padaryti, perbraukite sviestą per tarką, naudodami pusę su didžiausiomis skylutėmis. Tarkuotas sviestas, pasiekęs kambario temperatūrą, greitai suminkštės ir jį bus galima lengvai įdėti į patiekalą.
Naudojant kočėlą
Norėdami greitai suminkštinti šaltą sviestą, įdėkite jį tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Tada, naudodami kočėlą, švelniai iškočiokite sviestą.
Naudojant karštą vandenį
Jei skubate, sviestą galite suminkštinti įdėję jį į sandarų maišelį ir kelioms minutėms panardinę į šiltą vandenį. Šis būdas tinka greitai suminkštinti mažus gabalėlius, tačiau turėtumėte būti atsargūs ir nepalikti sviesto vandenyje per ilgai, nes jis gali tapti per minkštas ar net išsilydyti.