Silkė yra viena iš populiariausių žuvų pasaulyje. Ji yra silkiažuvių būrio žuvis, kuri paplitusi abiejose Atlanto pusėse. Silkės yra mažos, riebios žuvys, kurios išauga iki 45 cm ilgio ir sveria daugiau nei pusę kilogramo.
Silkės yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Omega-3 riebalų rūgštys yra naudingos širdies sveikatai, mažina uždegimus ir gali padėti išvengti tam tikrų vėžio rūšių.
Lietuvoje silkės buvo žinomos jau nuo seno. Jos buvo gabentos iš Vakarų Europos ir buvo laikomos delikatesu. Silkės buvo vartojamos šviežios, sūdytos, marinuotos ar rūkytos.
Ji daugiausiai naudojama mišrainėse. Žinomiausias ir labai populiarus patiekalas – silkė pataluose. Žuvytė ši labai skani, bet kaip ir bet kurią žuvį, ją pirmiausia reikia nuvalyti.
Tinkamai paruoškite darbo vietą: Ant pjaustymo lentos patieskite maistinę plėvelę. Kai baigsite darinėti silkę, nereikės plauti lentos.