Yra daržovių, kurias galima valgyti žalias. Tai morkos, žirniai, špinatai, žiediniai kopūstai ir daugelis kitų. Tačiau virėjai dažnai vis tiek griebiasi tokių daržovių terminio apdorojimo. Dėl to kyla klausimas: “Ar daržovėse bus išsaugotos svarbios medžiagos?”
Jei laikysitės tam tikrų taisyklių, produktai išliks ne tik naudingi, bet ir labai skanūs. Šios rekomendacijos taip pat taikomos daržovėms, kurias reikia termiškai apdoroti (pavyzdžiui, bulvėms).
Turinys
Teisingai supjaustykite
Pjaustant daržoves, jas supjaustykite didesniais gabalėliais. Faktas yra tas, kad taip supjausčius daržoves išsaugomos produkto naudingąsios medžiagos.
Be to, pageidautina, kad daržovių gabalėliai būtų maždaug tokio paties dydžio. Šios taisyklės laikymasis garantuoja, kad patiekalas bus paruoštas teisingai.
Tinkami patiekalai
Taip pat svarbūs patiekalai, kuriuose virėjas planuoja gaminti daržoves. Patartina naudoti aliuminines arba emalio puodus.
Druska
Daržoves pirmiausia reikia termiškai apdoroti sūriu skysčiu. Laiku pridėjus druskos, padidėja galimybė išsaugoti ryškų patiekalo skonį ir vitaminus.
Cukrus
Kaip bebūtų keista, į vandenį patartina įberti šiek tiek cukraus. Tai pagerins daržovių skonį.
Verdantis vanduo
Supjaustytų daržovių negalima dėti į šaltą vandenį. Pageidautina, kad daržovės atsidurtų jau verdančiame vandenyje.